Weer terug in Wenen! - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Maarten & Resi - WaarBenJij.nu Weer terug in Wenen! - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Maarten & Resi - WaarBenJij.nu

Weer terug in Wenen!

Door: Maarten en Resi

Blijf op de hoogte en volg Maarten & Resi

20 Juni 2011 | Oostenrijk, Wenen

Hoi allemaal!

We gaan niet meer zeggen dat ’t véél te lang geleden is dat we een blog hebben geschreven…maar hebben dat bij deze toch gedaan ;-) Gelukkig hebben een aantal van jullie ons in de tussentijd nog “live” gezien! Na de vorige blog, rond Maarten’s verjaardag, hebben we ons door twee weekjes heengesleept, en toen was het grote moment aangebroken: weer naar Nederland!

Zaterdag ’s avonds (28 mei) vlogen we heen. Iets wat we niet weer doen, ‘s avonds, want een dag “wachten” tot je weg kunt bleek niet echt ons ding te zijn. Maar ja, het moest zo goedkoop mogelijk natuurlijk, dus we hadden weinig keus! Dus lekker laat op Schiphol (of hier: Sjiphool, Skiphol of Sgggggiphol als ze ons erg goed na willen doen), maar wel allemaal volgens schema. Ook leuk om Schiphol een keer hartstikke leeg te zien! Maarten’s ouders waren dus makkelijk te vinden, en na onze privé-taxirit en de nodige borreltjes konden we in de prachtige nieuwe logeerkamer terecht. Was wel lekker, want ’t was een stuk stiller dan hier in Wenen! Zondags even op bezoek naar oma, en daarna op naar de Primark in Hoofddorp. Die hebben ze nou eenmaal niet in Wenen ;-) Voor wie het niet kent, H&M tot de macht twee (groot en goedkoop). Lekker belangrijk natuurlijk – en we schamen ons wel een beetje – maar we hebben nog aardig wat gekocht, dus ’t was zeker geslaagd! Eenmaal thuis waren Evelien, Elly en Sjaak er al om ons te verwelkomen, dus hebben we weer lekker kunnen borrelen.

Zondag ’s avonds mochten we heel luxe de auto meenemen naar Drenthe – wat een verschil zeg, dat je nu 130 mag op de A6…ahum – waar we uiteraard ook weer warm onthaald werden! Ook de logeerkamer hier bleek weer prima in orde ;-) Maandag was het heerlijk weer en hebben we lekker gecompenseerd voor het feit dat we in Wenen geen tuin hebben. En ook de barbecue kon weer aan! Op dingen gingen we met het hele gezin Veeningen naar de Efteling! Het weer was wat minder, maar dat zorgde er ook wel weer voor dat ’t relatief rustig was. Gelukkig compenseerden wij ruimschoots met druk zijn :-D De Joris en de Draak hebben we ook eindelijk uit kunnen proberen!!

Woensdagochtend was nog even lekker Hollands met bezoekjes aan de Action en de Hema (voor wie ons een beetje kent: ja hoor, we zijn later in de week nóg een keer naar de Action gegaan). Ook een kapper aan wie je góed uit kunt leggen wat je wilt was weer eens fijn! Drents blijft nog altijd makkerlijker dan Weens, zelfs voor Maarten :-D En met kortgeknipte kopjes konden we onderweg naar het treinstation. Via moeilijke constructies kon de auto uit Sassenheim in Meppel blijven staan voor Maarten z’n vader, maar daar gaan we maar niet op in. Eenmaal in Utrecht zijn we lekker uit eten geweest met oud-huisgenoten van onze beide huizen! Dit keer niet Hollands, maar Belgisch! Erg leuk, gezellig, en ook wel weer een beetje vertrouwd natuurlijk! ’s Avonds was onze volgende kamer alweer helemaal klaargemaakt, “Hotel Lily” op Van Lieflandlaan 58, en ook daar hebben we weer heerlijk geslapen!

En toen begon het èchte toerisme! Donderdagochtend hebben we eerst ingecheckt bij ons hotel aan het Vredenburg (we vonden elke dag bij mensen logeren toch iets te gek worden), en vervolgens zijn we met Maarten’s oud-huisgenootjes Lily en Audrey de kano ingestapt! Lekker de toerist uitgehangen in onze “eigen stad” dus, maar wel sportief! Echt een aanrader, kanoën in Utrecht, weer een heel ander perspectief om de stad te zien! ’s Avonds bleek “Hotel Lily” ook nog een restaurant te hebben, dus hebben we lekker op de galerij van de flat gegeten. Daarna werd het toch eens tijd naar het echte hotel te gaan!

Na een goeie nacht (ook het centrum van Utrecht blijkt stiller dan hier in Wenen) hebben we nog even door de stad gestruind, en ’s middags was het tijd voor de eigenlijke reden dat we precies tóen in Nederland wilden zijn: de bruiloft van Denise en Jasper! Dus hop, in pak en jurk naar het stadhuis, voor het jawoord; of beter, de jawoorden! Na het nodige “jullie zijn de volgenden hè!” (oké, Wenen is één grote trouwlocatie, maar we wachten nog even hoor!) zijn we met een flinke groep Utrechtste studievrienden uit eten geweest! Erg lekker, maar ook heel veel…en waarschijnlijk was er toch iets niet helemaal goed gebakken ofzo. Maarten werd ’s avonds bij het feestje ziek, en heeft er dus niet echt van kunnen genieten, en helemaal jammer: niemand fatsoenlijk gedag kunnen zeggen. Gelukkig heeft Resi nog wel van het feestje kunnen genieten!

Na een – vooral voor Maarten – lange nacht was Taxi Sassenheim al weer naar Utrecht gereden; de volgende lastige constructie, mede mogelijk gemaakt (of eigenlijk: alleen mogelijk gemaakt) door Maarten’s vader! Met de auto konden we op naar Nieuwleusen, voor de verjaardag van Karin. Ook weer heel gezellig. Alleen kwam patat ons even de neus uit, maar het voordeel van midden in het centrum wonen, is dat wij mooi even wat in de supermarkt konden halen ;-) Na een nachtje in Ruinen hebben zijn we nog even bij Ina en Wilco langs geweest, en hebben we nog even het kerkhof bezocht. Toen was het alweer tijd om Drenthe en de Veeningen’s gedag te zeggen, en naar Sassenheim terug te keren!

Na een tocht vol regen, onweer en drukke wegen, hebben we in Sassenheim (je raad het al) lekker geborreld en gegeten. Sietske en Jan Willem waren ook van de partij, want voor wie goed opgelet heeft: die hadden we nog niet gezien! Uiteraard ook weer heel gezellig (wordt bijna afgezaagd joh, wat een gezellige vakantie!). Maandag konden we nog even op de koffie bij Elly en Kees, en daarna konden we weer op de shoptour! We moesten nog een aantal “noodzakelijke” bij de Albert Heijn hebben, en bij een niet nader te noemen blauw-wit gestreepte winkel die begint met een A (voor wie het erg graag wil weten: toevallig zijn we ook bij de Aldi geweest, maar we bedoelen natuurlijk de Action, woehoe!!!!). Ook hebben we zowel een kroket, een loempia, als een broodje Bapoa op! Misselijk maar voldaan konden we dus terug naar huis ;-) ’s Avonds kwam oma nog eten voor onze laatste avond in Sassenheim, en toen was het alweer bedtijd…

…TRIIIING!! Heel vroeg!! Want ja, wie goedkoop wil vliegen, heeft rottijden! Gelukkig konden we worden afgezet op Schiphol, met onze tassen volgeladen met Hollandse troep! De vlucht ging weer prima, en één voordeel: we waren lekker vroeg weer in Wenen!!

Voor wie het ècht te veel werd, hier de korte samenvatting: héééééél gezellig!! Iedereen bedankt voor alles; het logeren, het eten, de drankjes etc. etc. etc.! Ook het weer kon haast niet beter! Onze volgende trip staat alweer bijna in de planning; jullie mogen je borst nat maken rond Kerst en Oud en Nieuw, als het goed is!! Hopelijk ein-de-lijk Oud en Nieuw vanaf de flat in Utrecht! Be afraid…be very afraid!!!

Maar goed, genoeg over Holland! Seintje voor iedereen die onze vakantieavonturen zat was: hier kun je weer beginnen met lezen ;-) We zijn woensdag weer aan het werk gegaan. Dit viel wel weer tegen hoor, na bijna 2 weken vrij. Vooral Maarten had het even zwaar (combinatie van een niet goed-lopend project en toch wel een soort heimwee), maar dit is inmiddels weer bijna helemaal goed, na wat gesprekken met begeleiders en collega’s. Het weekend was gelukkig lekker lang en warm, en hebben we weer van de stad kunnen genieten. We hebben op zaterdag eindelijk een grote schuifdeurenkast gekocht voor in de gang. Helaas kon een Transportertje pas voor de dinsdag gereserveerd worden, dus we konden hem niet gelijk meenemen. Pinksterzondag was het weer wat minder en hebben we het grootste aquarium van Wenen bezocht. Dat viel een beetje tegen (vrij klein), maar was toch nog wel leuk hoor! Tweede pinksterdag hebben we een wandeling gemaakt door het Praterpark. Dus niet het “attractiepark”, maar het grote natuurpark wat er eigenlijk achter ligt. (Zoek maar op in Google maps :P). Het was ontzettend druk met wandelaars, fietsers, skaters, ijs-eters, paardrijders, segwayers en noem maar op. Wel heel leuk om iedereen zo actief en blij te zien. Daar word je zelf ook blij van! Het weer was echt héél prima en de zon scheen volop. Ideaal dus!

Wat onze projecten betreft, niet alleen Maarten mag naar Austin (howdy!), maar Resi gaat nu ook! En wel een week eerder! Dit zit nogal gecompliceerd in elkaar. Maarten gaat met Alex naar Austin, dat is zijn directe collega waarmee hij in een project zit. Alex had tegen Resi haar baas (Bernhard) gezegd dat zij naar Austin gaan. Bernhard zei dus: Neem Resi mee, dan kan ze dit en dat doen. Alex zei dus tegen Resi dat Bernhard had gezegd dat Resi maar mee moest. Resi is dus naar Bernhard gegaan om verhaal te halen en van het een komt het ander! Volgen jullie het nog???? Anyway, Resi gaat dus 2 weken naar Austin en vertrekt 3 juli. 9 Juli komt Maarten aan en dan zijn we alsnog samen in Austin. Resi heeft dus eigenlijk een paar daagjes vakantie wanneer Maarten een cursus heeft! Fijne is wel dat we samen terugvliegen, is toch gezelliger!

Aankomende zaterdag gaat Maarten met bijna de hele faculteit een “veldwerk” doen hoog in de Alpen. Resi kan niet mee want ze moet teveel voorbereiden voor Austin. Ja, je moet wat hè! Het zal voor Maarten wel anders worden. We zijn het warme Spanje gewend, waar we zeker 5 liter water mee moesten nemen maar nauwelijks kleren. In de Alpen zal het waarschijnlijk koud en nat worden, dus er moet goed ingepakt worden! Gelukkig voor Resi komt Maarten terug vlak voordat Resi naar Austin vertrekt, want we kunnen toch niet 2 weken zonder elkaar :P.

Ook hebben we de vlucht en hotel naar Oviedo (Noord Spanje) geboekt, dus ook dit is definitief. Zoals de planning nu is komen eind Augustus Resi haar moeder/zus/aanhang/oom langs in Wenen, zodat we 28 Augustus naar Oviedo kunnen vliegen! We moeten wel uitkijken, straks worden we nog professionele vliegers, wie had dat kunnen denken :P! Ook komen de eerste week van Augustus nog twee oud-huisgenootjes van Maarten langs, superleuk! Vérder hebben we nog geen bezoekplannen hoor, dus wie wil... :-D

Morgenochtend gaan we langs bij een Duits-instituut om te kijken of het gaat lukken eindelijk een maandcursus te volgen! De planning is nu Augustus, dus duimen dat het lukt. We moeten eerst een test doen om te kijken op welk niveau we zitten, dus dat wordt spannend. ’s Avonds is er een meeting met expats hier in Wenen, eens kijken of dat leuk is!!!

En daarmee zijn we er wel weer zo’n beetje! Dat was weer een lange zit, kort van stof zijn we duidelijk niet… Misschien dat we eens een “blog nieuwe stijl” gaan proberen de volgende keer (ofwel: kort), maar met aaaaaaalle avonduren in de planning moeten we nog maar zien of dat wat wordt… Zelf zijn we nu ook uitgeput van het schrijven, dus dat foto’s laten weer even op zich wachten. Mocht dat weer te lang gaan duren mogen jullie boze herinneringen sturen hoor ;-)

Heel veel liefs!!

Maarten en Resi

• 20 Juni 2011 - 19:31

Lily:

Ee die ochtend begon niet met inchecken hè, maar met een heeeerlijk ontbijt! (detail ;))
    Was heel gezellig dat jullie er waren hoor!! xx

• 21 Juni 2011 - 17:32

Ingeborg:

Ooooh komen jullie echt nieuwjaar vieren op de flat in Utrecht??
    Dat ben ik ook zeker van plan dit jaar en ik laat me er door niemand vanaf brengen!! YAY

• 21 Juni 2011 - 21:14

Evelien:

Ha Maarten en Resi, leuk verslag weer! Één vraag: wat kopen jullie dan allemaal bij de Action??? ;-)
    Alvast heel veel succes en plezier in Amerika gewenst!
    Liefs, Evelien

• 29 Juni 2011 - 21:47

Marten:

Nieuwjaar wordt fantastisch :)
    Enne, met die nieuwe bezoekplannen moeten we ook maar weer eens beginnen: ik wil namelijk ontzettend graag in zo'n koets...

• 02 Juli 2011 - 12:47

Annemarie:

Ik vind die blogs oude stijl veelste leuk: dus gewoon lekker mee doorgaan!
    De action-verslaving snap ik wel, als je straks in de USA bent, moet je ook zeker naar de Wal*Mart; daar hebben wij ons de afgelopen weken uitgeleefd (lees: make-up, golf handschoenen, lekkere muffins, nootjes, handdoeken, fietshelm - tja die waren echt heel veel goedkoper dan in Nl, weegt niet veel en als je de helm opvult met sokken, dan neemt het nog geen eens heel veel plaats in beslag).

Liefs,
    Ann