Alweer 3 weken… - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Maarten & Resi - WaarBenJij.nu Alweer 3 weken… - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Maarten & Resi - WaarBenJij.nu

Alweer 3 weken…

Door: Resi

Blijf op de hoogte en volg Maarten & Resi

31 Oktober 2010 | Oostenrijk, Wenen

Hallo allemaal!

Ja, ik zit alweer 3 weken in Wenen. Klinkt vrij kort, maar in je eentje voelt het toch langer dan dat. Ik begin al in een ritme te komen van wakker worden (soms wat later dan gepland), werken, boodschapjes doen, eten etc. Maar daar gaat allemaal al weer verandering in komen, want Maarten komt mij alweer over 5 daagjes (permanent) vergezellen! Hij is druk bezig met de laatste puntjes op de i te zetten en dan komt hij, samen met zijn ouders, donderdagavond hier naartoe gereden met het plan hier vrijdagochtend aan te komen! Helemaal geweldig natuurlijk!

En wat heb ik de afgelopen week allemaal gedaan. Ja, eigenlijk nog steeds niet heel veel. Afgelopen dinsdag was het de Nationale Feestdag hier dus was iedereen officieel vrij. Ik ben in de middag nog wel naar ’t werk gegaan omdat ik eigenlijk niet veel anders te doen had. Er waren wel meer mensen, dus dat kwam wel goed uit. Het is nog niet voorbij met de feestdagen want morgen (maandag) is het Allerheiligen en dinsdag is het Allerzielen. Ik denk dat ik dan ook maar wat nuttigs ga doen, want anders wordt het weekend wel heel lang. Geeft mij ook weer de mogelijkheid om aanstaande vrijdag vrij te houden, dus dat komt goed uit!
Het contact op de universiteit is nog steeds leuk en ik leer meer en meer mensen kennen. Het gaat langzaam want iedereen van mijn vakgroep zit verdeeld over het hele gebouw, en in dat gebouw raak je nogal makkelijk verdwaald. Dus ik hou het maar bij mijn eigen kamertje, want die weet ik inmiddels te vinden :P. Het makkelijke is dat naast mijn kamertje de (verschrikkelijk luxe) keuken zit waar iedereen zijn maaltijd bereid. Voor mij dé gelegenheid om weer even te kletsen! Waar ze het geld en de ruimte vandaan halen voor zo’n keuken, dat weet ik ook niet, maar handig is het wel!
Omdat ik schijnbaar redelijk goed Engels spreek, vroeg een collega/student aan mij of ze eens in de week samen wilde avondeten om haar Engels een beetje bij te schroeven. Het Engels van haar is helemaal niet heel slecht, maar blijkbaar vind zij dat wel… Ik vind het wel gezellig hoor, dus we hebben gisteren bij haar samen gegeten. Ik heb haar ook uitgenodigd om een keer een typisch Hollandse kost bij ons te komen eten! Dus dat is helemaal goed! Het valt mij wel op dat, doordat ze hier alle Amerikaanse films nasynchroniseren en nooit eens echt Engels horen, dat ze zelfs op de universiteit vrij veel moeite hebben om al dat Engels bij te houden. Toch weer een voordeeltje van ons koude kikkerlandje! Maar genoeg over de Universiteit voor vandaag!

Wat heb ik nog meer ontdekt. Ik heb ontdekt dat ze zelfs champignons en courgette paneren als ze er zin in hebben. Heb het nog niet uitgeprobeerd :P. Ook heb ik ontdekt dat we (bijna) alles op minder dan een km van ons huis hebben. Een groot openbaar zwembad, een park, supermarkten natuurlijk (stuk of 6), McDonalds, bakkers, eettentjes, meubelwinkels, glasbak, zonnestudio (niet dat ik daar gebruik van ga maken), metro, tram, etc. etc. etc., en zelfs een fietsenmaker! Omdat ik zelf niet zo heel goed ben in het onderhouden van mijn fiets, en mijn fiets tegelijk met Maarten aankomt, is het toch handig om even te achterhalen waar een fietsenmaker zit. Je zou niet denken dat ze er veel zijn hier, maar als ik uit mijn raam kijk zie ik er toch echt één, en hij is zelfs ook nog af en toe open! Helemaal handig! Het enige wat nog mist is een fatsoenlijke electronica winkel, maar ik ben wel tevreden met waar ik zit hoor ;).

En nog meer leuk nieuws! (Een groot deel van) mijn ex-huisgenootjes komt in maart langs om ons hier op te zoeken. Ik heb al gezegd dat ze gek zijn, maar ze willen niet luisteren ;)

Ik zal zo spoedig mogelijk een link met foto’s online zetten, zodat jullie ook daar van kunnen genieten! Ook wil ik iedereen die een kaartje heeft gestuurd, berichtjes online heeft gezet, en iedereen die mijn verhaaltjes leest heel erg bedanken voor alles! De kaartjes moeten nog opgehangen worden, maar daarvoor heb ik straks Maarten, die kan de klusdingetjes doen wanneer ik werk!

Heel veel liefs, Resi

• 31 Oktober 2010 - 17:33

`Jenny En Henk R.:

Bedankt voor het leuke verslag.Op deze manier blijven wij van alles goed op de hoogte.Misschien kun je nog wat bijverdienen met het geven van Engelse les. Het is te hopen dat het weer in Wenen droog blijft dan kun je eind deze week gaan fietsen met Maarten. Veel plezier en geluk met Maarten de komende tijd.
    Groeten vanaf de Brinkberg.

• 31 Oktober 2010 - 18:27

Wilco Ina En Kids:

hey rees,

goed om te horen dat je het naar de zin hebt!!
    en niet lang meer alleen , het word straks nog wennen weer met z'n 2en ???

groetjes ons

• 04 November 2010 - 10:01

Koby:

Zo Resi, even gelezen hoe het nou met je is. Fijn voor je dat Maarten bijna onderweg is. Jullie zullen daar zeker een onvergetelijke tijd hebben, daar ben ik van overtuigd. Ik ga jullie belevenisen volgen.
    Liefs Koby.

• 16 November 2010 - 17:14

Ingeborg:

Hey, we zijn misschien wel gek, maar soort zoekt soort en daarom missen we jou en Maarten zo erg!! ;)